Image
  • صفحه اصلی
  • محصولات
    • گل گوگرد
    • پروفرت
      • ماکروالمنت ها
      • میکرو المنت ها
      • ماکرو و میکروالمنت ها (کودهای ترکیبی)
      • کود های حاوی عناصر ثانویه
      • کود های آلی محلول در آب و بهبود دهنده های رشد آلی
      • کود های آلی جامد و مایع بهساز خاک
      • نگهدارنده، پخش کننده و شفاف کننده
    • نوتریتال
  • مقالات
  • کاتالوگ
  • برنامه غذایی
  • درباره
  • ارتباط با ما
سفيدك پودری انگور (سياه بور)
مقالات6 آبان 1398

سفيدك پودری انگور (سياه بور)

سفيدك پودری انگور (سياه بور)

سفيدك پودری انگور در مناطق مختلف ایران نامهای متفاوتی چون كفك (در رشت)، سیاه‌ بور (اصفهان)، سفیدك (شیراز)، شته (كاشان) دارد. طبق بعضی از شواهد و مدارك، اصلِ بیماری از سرزمین ژاپن است. اولین بار قارچ عامل در سال 1834از امریكای شمالی گزارش شده است ولی بیماری درامریكا از اهمیت چندانی برخوردار نبود. بیماری برای اولین بار درسال 1845 درناحیه بریتانیای كبیر در گلخانه‌های Margateتوسط باغبان انگلیسی به نام Tucker مشاهده شده است.

شدیدترین اپیدمیهای آن، مربوط به كشورهای اروپایی به خصوص كشور فرانسه، اسپانیا و ایتالیا است كه دربعضی ازسالها محصول تاكستانها را به كمتر از یك چهارم كاهش داده است. بیماری در ایران برای اولین بار درسالهای 51- 1250 در رضائیه مشاهده شده است. اكنون بیماری در تمام نقاط انگورخیز كشور دیده میشود.

عامل بیماری قارچ Uncinula necatorاست كه میسلیوم قارچ كاملاً سطحی است و مواد غذایی خود را بوسیله هاستوریم(مِكه) تأمین مینماید؛ همچنین این مِكه‌ها برای تثبیت قارچ درسطح نبات بكار میرود. زمستان گذرانی قارچ به صورت میسیلیوم در داخل جوانه‌هاست. البته در مناطق سرد زمستان گذرانی بصورت پریتسیوم نیز میباشد.

شدت بیماری موقعی كه جوانه‌ها متراكمند یا رطوبت بالاست و جاهایی كه سایه‌دار است بیشتر است.

در اثر حمله قارچ كیفیت و كمیت میوه كاهش یافته، همچنین باعث حساسیت درخت به سرما میشود. قارچ به میوه، برگ، خوشه، جوانه، پیچكها، دم میوه و شاخه‌های جوان حمله میكند. در اثر حمله پوششهای سفید و خاكستری روی اندامهای گیاه دیده میشود. در روی برگ، لكه‌هایی محدود را ایجاد میكند كه در آخر فصل این لكه‌ها یكروزه میگردند. حمله قارچ به غوره‌ها به علت عدم تعادل فشار در قسمت داخلی و خارجی باعث تركیدن میوه میگردد و پیش از آنكه غوره‌ها به نصف اندازه حقیقی برسند میریزند. میوه‌های رسیده مورد حمله قارچ قرار نمیگیرند.

خوشه‌های سفیدك زده كمی سیاه و سبك هستند. اگر بیماری هنگام گل و قبل از آن شدید شود گلها می ریزند و دانه تشكیل نمیشود. حبه‌ها كوچك مانده و رشد نمیكنند و آبدار نمیشوند غالباً حبه‌ها ترك خورده و می پوسند. سفیدك مو درشرایط خشك بدون ترك خوردن باعث زودرسی انگور میشود. درهوای مرطوب شكافها روی انگور یا غوره زود پیدا میشود.

كنترل

1- گل گوگرد ———- kg 90 – 60 در هكتار

مبارزه با استفاده از گل گوگرد در 3 نوبت انجام میشود.

نوبت اول: در 7- 6 برگی جوانه‌ها به میزان 15-10 كیلوگرم

نوبت دوم: بعد از ریختن گلبرگها و بسته شدن دانه به میزان 30-20 كیلوگرم

نوبت سوم: 20- 15 روز بعد به میزان 40-30 كیلو، در صورت انبوهی تاكستان تا 60 كیلوگرم قابل افزایش است.

شرکت میثاق تولید کننده گل گوگرد و وارد کننده کودهای کشاورزی

آدرس: تهران، فلکه اول تهرانپارس، ابتدای خیابان ۱۴۴ غربی (ستانی)، پلاک ۵، واحد ۴

تلفن: ۷۷۷۲۳۹۲۳
تلفکس: ۷۷۷۲۲۴۲۹

Aparat Telegram
موسسه تحقیقات آب و خاک
سازمان حفظ نباتات
موسسه تحقیقات گیاه پزشکی
انجمن حشره شناسی ایران
profert
شرکت پروفرت
فروشگاه پروفرت